Skip to content

27 May 2024 Dit Zijn De 10 Leukste Whiskybars in Nederland Van 2024

Read in 4 minutes

Table of Content

De 10 Leukste Whiskybars in Nederland

Nederland kent een bloeiende whiskycultuur met tal van bars die een indrukwekkende selectie aan single malts, blends en zeldzame expressies aanbieden. Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of net begint met het ontdekken van deze verfijnde drank, er is altijd een plek waar je nieuwe favorieten kunt ontdekken. Hier zijn de tien leukste whiskybars in Nederland, inclusief onze favoriet, The Malt Vault in Utrecht.

Onze top 10 leukste whiskybars in Nederland

1 The Malt Vault Utrecht

Utrecht The Malt Vault, gelegen aan de prachtige grachten van Utrecht, is een waar paradijs voor whiskyliefhebbers. Met meer dan 150 verschillende soorten whisky uit de hele wereld biedt deze bar een intieme en gastvrije sfeer. Of je nu op zoek bent naar een klassieke Scotch of een exotische Japanse whisky, The Malt Vault heeft het allemaal. Het deskundige personeel staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte dram.

2 J.D. William’s Whisky Bar Amsterdam

Dit iconische café in het hart van Amsterdam beschikt over een collectie van meer dan 2000 verschillende whisky’s. J.D. William’s Whisky Bar is beroemd om zijn uitgebreide aanbod en gezellige, bruine café sfeer. Het is de perfecte plek om een avond door te brengen met het proeven van nieuwe whisky’s en het leren van de geschiedenis achter elke fles.

3 Café Zilt Amsterdam

Café Zilt, gelegen aan de Zeedijk, combineert een indrukwekkende whiskycollectie met een uitstekende selectie van bieren. De bar heeft een warme en uitnodigende sfeer, en het deskundige personeel staat altijd klaar om advies te geven. Probeer zeker hun whiskyproeverijen om je kennis en smaakpalet uit te breiden.

4 Engelenburg

Brummen Whisky nippen in een kasteel. In het mooie Brummen kan het, en niet op de minste manier. Kasteel Engelenburg laat je namelijk neerploffen in een prijswinnend whiskywalhalla. De eigenaar is deze whiskybar jaren geleden begonnen en het begon allemaal met de bouw van zijn eigen whiskycollectie. Waar sip je lekkerder aan whisky dan in een eeuwenoud kasteel bij de open haard? Nergens toch?

5 Huppel The Pub  Den Haag

In 2015 werd deze Haagse whiskybar verkozen tot de beste whiskyplek van Nederland. In dit oude en gezellige café heb je keuze uit meer dan 150 soorten whisky. Om je keuzestress te verminderen, is een gemengd aanbod met uitleg een meer dan welkome optie. En dat doen ze met liefde en plezier. Extra leuk: elke maandag kun je jouw favoriete vinyl meenemen en wordt het gedraaid in de pub. Dat is nog eens klantenbinding.

6 F.D. Roosevelt Whiskybar & Club  Bergen op Zoom

Alleen de naam al doet veel goeds vermoeden. In de bunker van een drankenspeciaalzaak zijn ze in Bergen op Zoom een exclusieve whiskybar begonnen. Met succes: het voelt als een echte speakeasy bar uit de jaren ’20. Op donderdag en zaterdag is de mancave geopend om verschillende soorten whisky uit alle hoeken van de wereld te proeven die normaal gesproken gesloten zouden blijven.

Leukste+Whiskybars+In Nederland
Leukste whiskybars in nederland

7 Whisky & Gin Breda

Breda Brabantse gezelligheid, charme uit de beginjaren van de 20e eeuw en een waanzinnig groot aanbod whisky. Dat is waar deze Bredase whiskybar groot mee is geworden. In deze lounge, te midden van het glas-in-lood en de talloze flessen, ben je helemaal in je element. En de keuze voor een kleine proeverij maakt het helemaal af.

helemaal in je nopjes. En de keuze voor een kleine proeverij maakt het helemaal af.

8 Jacks’ Cigar Bar & Lounge  Rotterdam

Een goed glas whisky in je ene hand, een dikke Cubaanse sigaar in de andere. Een beter gevoel is er niet. Dat dacht Jack ook toen hij in Rotterdam de deuren opende om echte heren van een geschikte plek te voorzien. De gouden combinatie zorgt ervoor dat je alles wat een mannenhart begeert op een presenteerblaadje krijgt.

9 Café De Toeter in Groningen

Dit is een gezellige plek waar whisky liefhebbers samenkomen om te genieten van een uitgebreide selectie aan whisky’s uit verschillende delen van de wereld. Met een ontspannen sfeer en vriendelijk personeel is dit de ideale plek om nieuwe whisky’s te ontdekken of te genieten van je favoriete dram. De regelmatige whiskyproeverijen en evenementen bieden ook een geweldige kans om je kennis te verdiepen en je smaakpapillen te verfijnen.

10 Restaurant Het Kompas & The Scotch Whisky Bar: Een Culinaire en Whisky-ervaring op Texel

Restaurant Het Kompas & The Scotch Whisky Bar, gelegen op het schilderachtige eiland Texel, biedt een unieke combinatie van heerlijke gerechten en een uitgebreide whiskyselectie. Naast het restaurant bevindt zich The Scotch Whisky Bar, een waar paradijs voor whiskyliefhebbers. Met een indrukwekkende collectie Schotse single malts, Ierse blends en andere internationale whisky’s, is dit de ideale plek om te genieten van een goed glas whisky. Het deskundige personeel staat klaar om advies te geven en je te helpen bij het kiezen van de perfecte dram.

Welke whiskybars heb jij al bezocht? Laat ons gerust weten welke whiskybar in Nederland wij als Wannawhisky nog moeten bezoeken!

Wekelijkse Whisky Magazines

Elke week biedt Wannawhisky leuke en interessante magazines met artikelen over onderwerpen zoals waarom investeren in whisky een verstandige zet kan zijn of welke whisky’s de beste investeringen zijn voor minder dan €500. Verken al onze recente magazines hier en laat je inspireren!

Op dit moment heeft Wannawhisky.com bijna 500 leden. Meld je hier aan voor een gratis account en begin vandaag nog met het kopen of verkopen van je eigen flessen. Sluit je aan bij onze community van whisky liefhebbers en ontdek ons diverse aanbod.

Volg ons op sociale media

LinkedIn

Instagram

Written by
WannaWhisky
The WannaWhisky platform enables private sellers to create advertisements for their whiskies.
Related Articles